maanantai 1. elokuuta 2016

Syksyn 2016 istunto-ohjelma


Klubista Kabinettiin ja Komiteasta ParlamenttiinViiniministerin istunnoilla tutustaan viinikulttuurin erilaisiin teemoihin. Ilta aloitetaan alkusokkoviinillä, jonka jälkeen Viiniministeri alustaa teeman mukaisella luennolla. Sen jälkeen tutustaan aistinvaraisesti 6-7 eri viiniin sekä itsenäisesti analysoiden että yhdessä keskustellen. Maistelun ohessa pientä purtavaa esim. juustojen ja leikkeleiden muodossa. Istunnot alkavat kaikkina iltoina klo 18.00 ja niiden kokonaiskesto on noin 2,5h/ilta.


Paikka ja ilmoittautuminen


Paikkana on Nomad Cellars osoitteessa Annankatu 22, Helsinki. Tilasta löytyvät viinilasit ja muut maisteluun tarvittavat materiaalit. Tilaisuuteen sisältyvät myös PowerPoint -esitys ja tarvittava muu oppimateriaali. Osallistujille suositellaan kuuden kerran (Maanantaiklubi) ja/tai kolmen kerran kokonaisuuksia (Keskiviikkokomitea ja Perjantaiparlamentti). Mikäli on estynyt yksittäiselle kerralle niin osallistujat voivat vapaasti rekrytoida itselleen sijaisen. Estymisen vuoksi osallistumismaksua ei palauteta. Jos ilmoittautumisia on runsaasti etusijalle menevät kokonaispaketin hankkijat. Hinnat sisältävät alv. 24%. Jokaiseen maisteluun otetaan max. 20 osallistujaa. Ilmoittautuminen sähköpostina osoitteeseen info@viiniministeri.fi.

Iltoihin sisältyvät osallistumismaksut laskutetaan ensimmäisen kerran yhteydessä. Erikseen laskutettavat materiaalikustannukset (sisältäen viinit ja juustot) jaetaan sentin tarkkuudella läsnäolevien osallistujien kesken, joista maksu suoritetaan illan päätteeksi korttimaksulaitteella. Esim. sairastumistapauksissa ei materiaalimaksua veloiteta poissaolon vuoksi. Jos et ole aiemmin osallistunut Viiniministerin tapahtumiin niin laitathan ilmoittautuessasi laskutus- ja jäsenrekisteriä varten perustiedot: nimi, osoite, matkapuhelin ja s-posti.

Maanantaiklubi


Maanantaiklubin lähtökohtana on tutustua ennakkoluulottomasti maailman viinikulttuuriin laidasta laitaan. Maistelun viinit edustavat edullisempaa kategoriaa keskimäärin 12-25€ hintaryhmässä.

Kuuden kerran paketti 99€ tai yksittäinen kerta 20€ + materiaalimaksut 15-25€/kerta

29.8. Sauvignon Blanc


Useimmille tuttu rypälelajike, joka jakaa runsaasti mielipiteitä. Vihersävytteiset marjapensaat ja yrtit ovat ominaisia aromeille. Tunnistatko erot uuden ja vanhan maailman kesken? Muuttaako tammikypsytys rypäleen luonnetta?

19.9. Itävalta


Niin Rieslingstä kuin Grüner Veltlinerista paremmin tunnettu Itävalta on jo pitkään kunnostautunut myös punaisten parissa. Tutustumme eri alueisiin molemmissa väreissä.

3.10. Etelä-Afrikka


Etelä-Afrikan rypälevalikoima on muutakin kuin Pinotagea. Persoonallisuutta alkaa löytyä viineistä enenevissä määrin. Tunnetko jo nousevat viinialueet?


31.10. Pinot Noir


Ohutkuorinen ja herkkä Pinot Noirin tunnistaa usein jo läpinäkyvästä väristä lasissa.  Pääpaino uuden maailman valikoimalla.

14.11. Sangiovese


Italian yksi merkittävimpiä omia rypäleitä. Sen tunnetuinta aluetta on Toscana ja Chianti Classico. Tämän lisäksi monia muita esimerkkejä ympäri Keski-Italiaa.

28.11. Väkevöidyt viinit


Portviinit, madeirat, sherryt etc. Viileiden ilmojen maukkaat lämmittäjät. Tunnistatko tyylit kun laitetaan sokkona samaan riviin?Keskiviikkokomitea


Keskiviikkokomitean istunto-ohjelma keskittyy ruokaviiniaiheisiin. Teemat ovat ajankohtaisia ja illan aikana pyritään löytämään ruokien ja viinien kesken parhaat yhdistelmät. Viinit edustavat noin 20-40€ hintaryhmää.

Kolmen kerran paketti 49€ tai yksittäinen kerta 20€ + materiaalimaksut 25-40€/kerta

7.9. Sadonkorjuun seuraksi


Kun sato on valmis niin sitä kannattaa nauttia kunnon viinien parissa. Etsimme sopivia kumppaneita niin kasvis- kuin sieniruoille. Maistelu sisältää sekä valko- että punaviinejä.

26.10. Riistaruokien kumppanit


Riistaruoat kaipaavat usein rinnalleen punaviinejä. Miten hapot ja tanniinit vaikuttavat kokonaisuuteen? Tukevatko tiettyjen rypäleiden aromit makuja eri tavalla.

23.11. Pimeyden särvit


Kun illat pimenevät niin viinitkin vahvistuvat. Haemme viiniesimerkkejä runsaan täyteläisistä ja voimakkaan rotevista viineistä.Perjantaiparlamentti


Perjantaiparlamentissa valmistaudutaan kohti viikonloppua tyylikkäillä aiheilla ja viineillä. Tutustumisen kohde on klassisissa viinialueissa ja niiden rypäleissä. Illan viinit ovat noin 30-60€ arvoisia.

Yhteensä 3 krt, 49€ (yksittäinen kerta 20€) + materiaalimaksut 35-55€/kerta

2.9. Burgundi


Burgundin Chardonnay ja Pinot Noir ovat käsitteitä, jotka luovat referenssit muille. Näitä pidetään eräinä viinimaailman hienoimpina viineinä, jotka parhaimmillaan kestävät vuosikymmeniä päästäkseen parhaaseen loistoonsa.  


7.10. Kastilia-León


Espanjan eräs merkittävistä viinialueista on Kastilia-León, jossa painopiste on punaviineillä. Tutustumme Aistinvaraisesti esimerkkeihin mm. Ribera del Dueron, Toron ja Ruedan ala-alueisiin.

11.11. Champagne


Maailman arvostetuin juoma ei juuri esittelyjä kaipaa. Cuvée vai Vintage? Blanc de Blancs vai Blanc de Noirs? Näihin ja moniin muihin käsitteisiin tutustumme niin teoriassa kuin käytännössä.Kansliakabinetti


Kanslian kabinetissa voidellaan osallistujia hyvässä hengessä ja iloisessa seurassa erityisteemoin. Kansliassa on varauduttu tilaisuuteen myös syömisten suhteen.

1 krt, 25€ + materiaalimaksut 30-40€

1.12. (to) Joulupöydän juomat


Joulupöytä on usein tarjonnaltaan varsin laaja. Mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon juomavalinnoissa? Maistelu sisältää sekä viinejä että oluita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti