maanantai 17. elokuuta 2015

Viiniministerin maanantaiklubi 7.9. - 23.11.2015


Viiniministerin maanantaiklubilla tutustaan viinikulttuurin ajattomiin teemoihin. Illan aluksi Viiniministeri alustaa luennolla, jonka jälkeen tutustaan aistinvaraisesti 6-7 eri viiniin sekä itsenäisesti analysoiden että yhdessä keskustellen. Klubi alkaa maanantaisin klo 18.00 ja illan kokonaiskesto on noin 2,5h. Ohjelma


7.9. Cavat järjestykseen. Klubin alkajaisiksi tutustutaan Espanjan Katalonian alueen perinteisiin kuohuviineihin. Aperitiivina ja sokkomaistelussa mukana myös samppanjaa. Erotatko ne espanjalaisten joukosta?

21.9. Alsace vai Elsass? Ranskan Alsace (saks. Elsass) tunnetaan parhaiten sen kuivista ja hapokkaista Riesling-viineistä. Silti alueen lukuisat eri maaperät ja viininvalmistustavat muuttavat sen luonteen hyvin monimuotoiseksi. Maista ja totea se itse.  

5.10. Napa ei ole pyöreä. San Franciscosta koilliseen sijaitseva Kalifornian tunnetuin viinialue Napa Valley on pikemmin banaanin muotoinen ja tuottaa useista rypäleistä eri tavoin paahteisia punaviinejä. Tämän alueen lisäksi Kalifornia on paljon muutakin. Tutustumme maistelemalla sen eri punaviinirypäleisiin kuten Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot ja Zinfandel.

26.10. Toscanan auringon alla. Chianti Classico, Brunello di Montalcino, Bolgheri etc. Missä nämä alueet sijaitsevat ja mitä eroja niillä on? Maistelussa keskitymme alueiden klassisiin ja moderneihin punaviineihin.

9.11. Uusiutuva Uusi-Seelanti. Jokin aika sitten Uusi-Seelanti oli eräänlainen synonyymi Sauvignon Blanc -rypäleelle. Pienen muotikuplan jälkeen muutkin rypäleet ovat nostaneet päätään. Tutustumme maistelussa maan yleisiin eri valkoviinirypäleisiin.                     

23.11. Operaatio erittäin täyteläinen. Syksyn viimeinen klubikerta yhdistää sokkona tuhdit ja paksut punaviinit ympäri maailmaa mm. Veneton Amaronesta Australian Barossaan. Onko liika liikaa vai sopivasti liian vähän?


Paikkana on Nomad Cellars osoitteessa Annankatu 22. Tilasta löytyvät viinilasit ja muut maisteluun tarvittavat materiaalit. Tilaisuuteen sisältyvät myös PowerPoint -esitys ja muu oppimateriaali. Kuuden kerran kokonaisuus 149€ ja yksittäinen klubi-ilta 35€. Hinnat sisältävät alv. 24% ja maisteltavat viinit. Jokaiseen maisteluun otetaan max. 15 osallistujaa. Ilmoittautuminen sähköpostina osoitteeseen info@viiniministeri.fi.


Kun ilmoittaudut viiniklubin tapahtumiin niin ilmoitathan ensimmäisellä kerralla henkilötiedot: 1) nimi, 2) osoite, 3) puhelinnumero ja 4) sähköposti. Ilmoittautumisessa etusija niille, jotka osallistuvat kaikkiin iltoihin. Paketti ei ole henkilökohtainen vaan esteen sattuessa voitte tarvittaessa pyytää vaikkapa ystävänne tilallenne. Laskutus tapahtuu viikkoa ennen tilaisuutta. Kokonaispaketti voidaan pyynnöstä jakaa kahteen maksuerään. Postilaskutuksesta 5€ laskutuslisä.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti